KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMA KANUNU HAKKINDA BİLGİLENDİRME METNİ

(Devam etmeniz için okuyup kabul et butonuna tıklamanız gerekiyor)

Aydınlatma Metni

Bu Aydınlatma Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVK Kanunu”) “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kenar başlıklı 10 uncu maddesi uyarınca ve KVK Kanunu kapsamında veri sorumlusu olan T.C. Sağlık Bakanlığı (Bakanlık) tarafından, e-Nabız kullanıcılarına, kullanıcılara ait kişisel veriler hususunda bilgilendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır.

Veri Sorumlusunun Kimliği

 

Dentistomo’da işlenen kişisel verileriniz bakımından veri sorumlusu Dentistomo’dur.

 

 

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Bu uygulamada aşağıda yer alan kişisel verileriniz şu amaçlarla işlenmektedir:

– Kimlik verisi: Kimlik bilgileriniz kimliğinizin doğrulanması, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

 

– İletişim verisi: İletişim bilgileriniz acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerine yönelik iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmeti süreçlerinin yürütülmesi/denetimi/analizi/izlemi amacıyla işlenmektedir.

 

İşlem güvenliği verisi: İşlem güvenliği bilgileriniz bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, erişim yetkilerinin yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

Sağlık verisi: Sağlık bilgileriniz iş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin yürütülmesi/ denetimi/analizi/raporlanması/izlemi, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, kamu finansman verimliliğinin artırılması, sağlık hizmetlerinin yürütülmesi/planlanması/yönetilmesi, sağlık hizmetine yönelik bildirim süreçlerinin (SMS, Push Notification, e-Posta vb.) yürütülmesi amacıyla işlenmektedir.

 

Kişisel Verilerin Aktarımı

Sağlık hizmeti sunan özel sağlık kuruluşlarından hizmet almanız halinde, Dentistomo’daki kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında mevcut güvenlik tercihleriniz doğrultusunda ilgili hekimin erişimine sunulabilmektedir.KVK Kanununun 28 inci maddesinin ilk fıkrasında yer alan muafiyet halleri saklıdır.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, KVK Kanunu’nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendindeki “Kanunlarda açıkça öngörülmesi”, (ç) bendindeki “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebepleri ile 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca; kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis; tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan veya yetkili kişiler veya yetkili kurum/kuruluşlar tarafından işlenmektedir.

 

 

İlgili Kişilerin Hakları ve Veri Sorumlusuna Başvuru

Dentistomo kullanıcıları KVK Kanunu’nun 11 inci maddesinde düzenlenen haklarını, KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde Bakanlığa başvurmak suretiyle kullanabilir. KVK Kanunu’nun 13 üncü maddesi uyarınca yapılacak yazılı başvurular “Mithatpaşa Caddesi No:54/1” adresine; Elektronik Posta ile yapılacak başvurular ise “dentistomo@gmail.com” adresine iletilmelidir.